Info in het kort

meer informatie vindt u nu rechts in menu onder : Meubelstoffen


WOL : Wol
In het algemeen hebben wollen meubelstoffen een goede slijtweerstand, een goed vochtopnemend vermogen en zijn ze weinig gevoelig voor elektrostatische oplading. Verder heeft wol een zekere mate van vlamvertragendheid. Voor bepaalde toepassingen worden steeds hogere eisen gesteld. Een aantal dessins heeft daarom een speciale behandeling gehad, waardoor zij aan de allerhoogste eisen voldoen. Door overtollig wolvezel kunnen wollen meubelstoffen in het begin pluizen. Dit houdt vanzelf op en heeft geen invloed op de slijtweerstand.Katoen/vlas(linnen)/viscose
Cott

Behalve een goede slijtweerstand hebben katoenen, linnen en viscose meubelstoffen een goed vochtopnemend vermogen en zijn ze weinig gevoelig voor elektrostatische oplading. Ze worden wel sneller vuil dan wol. Daarom worden deze meubelstoffen extra beschermd met een vuil- en waterafstotende finish. Katoenen meubelstoffen zijn goed wasbaar.


Polyester - vlamvertragend (Trevira CS)

Trevira

Geheel synthetische vezels hebben een zeer goede slijtweerstand en een gering vochtabsorberend vermogen. Ze zijn gevoelig voor elektrostatische oplading. Daardoor trekt de meubelstof sneller stofdeeltjes aan, vooral in een droge omgeving. Een goede luchtvochtigheid in uw kamer (50 - 60% RV) is daarom belangrijk. Polyester meubelstoffen kunnen gemakkelijk gewassen worden, krimpen niet en zijn bestendig tegen bacteriën en schimmels.