Mohair

Mohair is een natuurprodukt dat afkomstig is van de vacht van de angorageit, die leeft in Afrika, Texas en
Turkije, levert de exclusieve mohair.
Net zo fijn en teer als het dier zelf, is ook zijn vacht.

Mohair
Een reden te meer voor de uitzondelijkheid van mohair.
De mohairvezel voelt aangenaam aan en behoudt jarenlang zijn beroemde, fijne en zijdeachtige glans.

Door de speciale structuur van de mohairvezel kunnen bij het spinnen en weven soms knoopjes ontstaan.
Bovendien kunnen zich in de stof wat 'zwarte haartjes' bevinden die geen kleurstof hebben opgenomen
tijdens de verfbehandeling.
Het zijn de typische kenmerken van mohair en het duidelijkste bewijs voor het natuurlijke karakter en de
echtheid van mohair velours.

Onderhoud:

Door het dagelijks gebruik is er uiteraard sprake van vervuiling van de mohair door aanraking en stof. Zorgvuldig onderhoud is daarom noodzakelijk voor het behoud van uw meubelstof. U moet de bekleding wekelijks goed stofzuigen met het speciale kunststof hulpstuk van uw stofzuiger. Hiernaast adviseren wij om de mohair éénmaal per maand met een zachte kleerborstel te borstelen. Doe dit altijd met de vleug mee.

Bv01155

Mohairbekleding ziet er weer fris uit door er over te wrijven met een enigszins vochtige zeem. U mag die zeem overigens nergens anders voor gebruiken. Indien onderhoud achterwege blijft, zal na verloop van tijd de pool op de belaste plaatsen, zoals zitplaats en armleuningen, door elkaar gaan liggen of vervilten. Vaak is dit te zien aan een verandering in de kleurindruk en het ontstaan van zogenaamde glansplekken.

In dat geval kunt u het beste na het normale onderhoud, deze plaatsen nog eens extra behandelen door er gedurende een nacht een vochtige doek op te leggen, of de plek met een plantenspuit te besproeien. Laat de stof goed drogen (12 uur bij een vochtige doek en 24 uur bij een verstuiver) en borstel de stof nadien met een zachte kleerborstel. Doe dit wederom met de vleug mee. Gebruik het meubel pas wanneer de mohairbekleding weer helemaal droog is.

Bv01156